Le Blogue

Ask me anything  

twitter.com/rob02000:

  Subsidie

  In de Obalive uitzending van 15 juni j.l. (Ja, het is nu eenmaal één van mijn favoriete programma’s) sprak het panel, bestaande uit Joep Schrijvers en Nausicaa Marbe zich uit voor nog meer bezuinigingen op de subsidies voor de kunsten. Dat is een mening zoals je die kunt hebben. De onderbouwing ervan bleef echter een beetje hangen bij de gebruikelijke cafépraat; ‘verkapte werkloosheidsuitkeringen zijn het’, ‘als een kunstenaar iets te zeggen heeft dan vindt-ie daar echt wel een manier voor’ en ‘als je van kunst wilt genieten dan betaal je toch gewoon wat meer’ et cetera et cetera. 

  Even daarvoor, tijdens het gesprek over de Berlijnse muur meende Marbe ook nog even een onderscheid in beschaving te moeten maken tussen Europa en pakweg Syrië - waarbij dat laatste land dan natuurlijk een stuk minder beschaafd is dan het eerste … Kortom, erg smaakvol allemaal.

  Ironisch toch dat ze dat soort dingen kunnen en mogen zeggen in een gesubsidieerde uitzending van een gesubsidieerde omroep, Human. Niet dat ik daar tegen ben, overigens. Begrijp me niet verkeerd. Maar toch …

  — 3 jaar geleden met 2 notities
  #Kunsten  #Subsidie  #Obalive 
  1. leblogue heeft dit geplaatst